Ontwikkel je eigen belevingsroute

Wist je dat er elk jaar zo’n 26 miljoen recreatieve fietstochten en 62 miljoen (!) wandeltochten worden afgelegd in Noord-Brabant? Deze tochten zorgen voor meer dan 87 miljoen euro aan bestedingen. Natuurlijk omdat wij er in Brabant voor zorgen dat de recreant onderweg stopt om iets te beleven. Brabant scoort goed als routeprovincie en daar kun je als ondernemer van profiteren.

 

Extra voordelen: 

  • Stel heel gemakkelijk je eigen route samen.
  • Maak gebruik van de professioneel opgemaakte kaartondergrond.
  • Heb altijd de actuele versie van het fiets- of wandelnetwerk als ondergrond.
  • Breng zo jouw locatie/onderneming extra onder de aandacht.
  • Gebruik het als extra visitekaartje richting je gasten.
  • Maak je geen zorgen over de bewegwijzering in het veld, het routenetwerk wordt gratis onderhouden.

Kaartendienst

Aan de slag! Het maken van je eigen route is eenvoudig, maak via onze tool je eigen unieke belevingsroute. Een op maat gemaakte fiets- of wandelroute in de omgeving van jouw locatie. Een mooi visitekaartje richting jouw gasten.

Ondernemers, gemeenten en instellingen uit de vrijetijdssector kunnen vanaf heden fiets- en wandelkaarten met de Brabantse routenetwerken aanschaffen. Routebureau Brabant wil hiermee een kwaliteitsslag maken in de dienstverlening en het beschikbare kaartmateriaal in onze provincie.

In Brabant zijn allerlei fiets- en wandelkaarten in omloop. In veel verschillende stijlen en niet altijd actueel. Ook de routedata is versnipperd beschikbaar. Daarom heeft Routebureau Brabant deze dienst ontwikkeld in samenwerking met Reijers Kaartproducties uit Veghel, dat 25 jaar ervaring heeft op het gebied van cartografische producten.

Actuele kaartondergrond
De afnemer krijgt de beschikking over een actuele kaartondergrond, met knooppuntennetwerk en belangrijkste benamingen. Dit kaartbeeld stelt VisitBrabant ter beschikking. Voor de opname van symbolen, themaroutes of ander maatwerk wordt een aanvullende offerte opgesteld.

Huisstijl
Routebureau Brabant wil kwaliteit en herkenbaarheid voor de fietser en wandelaar. Wanneer de afnemer een kaartbeeld gebruikt voor een folder, paneel of andere uiting, stellen wij als voorwaarde dat het Brabantbrede huisstijlstramien wordt toegepast. Hiervoor stelt Routebureau Brabant een huisstijlhandboek en open werkbestand beschikbaar. Binnen het stramien zijn beelden, logo’s, thema’s, titels en teksten flexibel in te vullen. 

Hoe kun je een kaart aanvragen?
Stap 1: download de bestanden: Kaartuitsnede en Aanvraagkaart. Na invullen verstuur je dit formulier naar info@rskp.nl. Wij nemen contact met je op. Bij de aanvraag van een of meerdere pakketten, ontvang je een offerte op maat.
Stap 2: indien je een wandel- of fietskaart, informatiepaneel of andere uitingen ontwikkeld én je eigen vormgever wilt inzetten, sturen wij je het huisstijlhandboek en grafische bestanden toe.
Stap 3: indien je kiest voor de opname van symbolen (denk aan restaurants, kerken, musea etc.) download dan het document symbolen in en stuur deze samen met de aanvraagkaart retour naar info@rskp.nl. Let op voor aanvulling met symbolen geldt een meerprijs.

Download kaartuitsnede                                                                                                                                                                                                                                                               

Download aanvraagkaart                                                                                                                                                                                                                                                        

Download document symbolen                                                                                                                                                                                                                                   

Voorbeelden